Sałatka z pieczarkami
Karnawałowy styczeń to czas spotkań i odwiedzin. Najczęstszym daniem na stole podczas przyjęć są sałatki, które zawsze cieszą się powodzeniem. Proponuję dzisiaj sałatkę o wyrazistym smaku, która jest idealnym dodatkiem do mięs lub wędlin.
1 kg małych białych pieczarek, 4 jajka, 5-6 ogórków kiszonych, 1 dość duża czerwona cebula, puszka 400 g kukurydzy konserwowej, 3-4 łyżki siekanego koperku świeżego, kilka łyżek majonezu, 1 łyżeczka musztardy, do smaku: sól i mielony czarny pieprz
Pieczarki oczyszczamy i wrzucamy do gotującej wody na 10 minut, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i zaparzamy wrzątkiem. Pieczarki kroimy w półplasterki, a ogórki w kostkę; dodajemy resztę składników, doprawiamy i dodajemy musztardę oraz majonez.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!