Sałatka z koperkiem
Sezon grillowy już rozpoczęty. Spragnieni słońca chętnie zasiadamy do ogrodowych stołów, by spotkać się z przyjaciółmi. Mięso i kiełbaski z grilla to podstawa, lecz nie może zabraknąć sałatek. Pragnę przypomnieć dziś jedną z nich. Prosta, smaczna i idealna jako dodatek do grillowanego mięsa.
1 paczka makaronu (małe muszelki lub w kształcie ryżu), świeży ogórek, 20 dag szynki konserwowej lub z indyka, pęczek kopru, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
Makaron gotujemy al dente, ogórek ze skórką kroimy w kostkę, szynkę w kostkę lub paseczki. mieszamy z wystudzonym makaronem, dodajemy koper, majonez sól, pieprz i ewentualnie przeciśnięty czosnek.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!