Sałatka na zimę
Kończy się już wrzesień, a jesień zbliża się już wielkimi krokami. Czas na domowe przetwory, aby zachować smaki i aromaty lata na zimowe dni. Pyszną i kolorową sałatkę, która będzie wspaniałym dodatkiem do obiadów poznałem u znajomych, w czasie jesiennych odwiedzin na wsi.
1kg papryki
1kg marchwi
1kg cebuli
1kg kapusty
1kg ogórków
Szklanka octu
Szklanka cukru
2 łyżki soli
20 ziaren ziela angielskiego
Kapustę szatkujemy, paprykę, cebulę i ogórki kroimy bardzo cienko, a marchew ścieramy na tarce. Dodajemy przyprawy i zostawiamy na 2,5 godziny. Napełniamy słoiki, zakręcamy i gotujemy w słoikach około 15 minut.
Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!