Pomidory na francuskim cieście
Pomidory coraz smaczniejsze. Królujący maj skłania do nowych inspiracji kulinarnych. Proponuję dzisiaj smaczną i prostą potrawę, która może stać się daniem głównym lub popołudniową przekąską.
3 mięsiste pomidory
1 paczka ciasta francuskiego
1 ser mozzarella
kilka listków bazylii
sól, pieprz, oregano
oliwa z oliwek
Ciasto rozkładamy na blaszce, posypujemy solą pieprzem i oregano. Układamy pokrojone w plastry pomidory i mozzarellę, i kilka listków bazylii. Pieczemy kilkanaście minut w 180 stopniach. Możemy podawać z sosem czosnkowym lub urozmaicić dodając mięso z fileta kurczaka.
Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!