Racuszki egzotyczne
Karnawałowe łakocie kuszą nas swoim zapachem i wyglądem. Proponuję dzisiaj szybkie i łatwe rozwiązanie. Racuchy - często na drugim planie, jednak nie brakuje im nic, by stanąć w szeregu karnawałowych słodkości.
2 jajka, 2 szklanki mąki, szklanka mleka, 0,25 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
olej do smażenia, 2 banany, 2 łyżki wiórków kokosowych, sok z cytryny, cukier waniliowy wymieszany z 2 łyżkami cukru pudru do posypania
Banany obieramy, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. W misce mieszamy jajka i mleko, w drugiej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodajemy mieszankę suchych składników do mokrych i dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem. Do ciasta wrzucamy banany oraz wiórki kokosowe i wszystko jeszcze raz mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuszki. Po usmażeniu odsączamy racuszki na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem waniliowym z cukrem pudrem.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!