TELEFON DO REDAKCJI: 62 766 07 07
Augustyna, Ingi, Jaromira 20 Kwietnia 2024, 00:25
Dziś 19°C
Jutro 13°C
Szukaj w serwisie

Mięsne kąski

12.09.13

Mięsne kąskimiesne kaski

Już nie raz w naszej wspólnej kuchni sięgaliśmy po drób. Możliwości jego podawania jest bardzo wiele. Dzisiaj proponuję proste i pyszne danie, poznane przeze mnie na śląskiej ziemi, w czasie wakacyjnych rodzinnych odwiedzin. Może stanie się skutecznym sposobem na najmłodszych niejadków.

2 filety z kurczaka

1 duża łyżka majonezu

2 jajka

sól

pieprz

1 łyżeczka przyprawy do zup w proszku

mąka pszenna

olej do smażenia

Filety kroimy w niewielki kawałki, wkładamy do miski i dodajemy przyprawy. Łączymy mięso z majonezem i zostawiamy na godzinę w lodówce. z jaj i mąki robimy ciasto (mąki dodajemy tyle, aby ciasto miało konsystencję kremowej śmietany). Wlewamy do mięsa i wszystko dokładnie mieszamy. Olej rozgrzewamy na patelni, kąski wyławiamy pojedyńczo z ciasta i smażymy na złoty kolor.

Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.

Galeria zdjęć

Dodaj komentarz

Pozostało znaków: 1000

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!