Kurczak z fetą
Na grillu, na patelni, a nawet w piekarniku. Na tyle sposobów można przygotować proponowane dzisiaj danie. Intensywny dzięki fecie filet z kurczaka jest doskonałym daniem na letni obiad, przyjęcie w ogrodzie, czy wakacyjny piknik.
dwa średnie filety
oliwa z oliwek
ser typu feta
pieprz
słodka papryka
Przygotowujemy filety, myjemy i osuszamy. nacinamy tworząc wewnętrzną kieszeń. smarujemy oliwą pieprzem i papryką. zostawiamy na godzinę. W przygotowane kieszenie wkładamy ser feta. Grillujemy, smażymy lub pieczemy w piekarniku. w wysokiej temperaturze, lecz nie długo, żeby mięso zachowało soczystość. Do środka można też dodać ulubione zioła, bądź oliwki lub paprykę
Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!