Chłodnik melonowo - ogórkowy
Sezon ogórkowy trwa w pełni. Ktoś powie: ogórek owszem, ale z melonem? W parze ze słonecznym melonem tworzy niezapomniany smak chłodnika, który bardzo pasuje do letniego obiadu. Do odważnych świat należy, więc zapraszam i życzę odwagi.
2 melony
1 1/2 dużego ogórka
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki octu balsamicznego
sól
pieprz
gałka muszkatałowa
liście mięty
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
Ogórki obieramy i kroimy, melony pozbawiamy miąższu z pestkami, obieramy i kroimy. Wszystko miksujemy, dolewamy jogurt, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i gałką. Wkładamy na dwie godziny do lodówki podajemy z cząstkami ogórka i listkami mięty.
Ks. Przemysław Hęciak prowadzi na antenie Radia Rodzina (103,1 FM) audycję kulinarną, od której wzięła tytuł również nasza rubryka. Zaprasza w każdą sobotę o 16.35.
Komentarze
Nikt nie dodał jeszcze komentarza.
Bądź pierwszy!